Evolutie van snuiftabak tot snus

Snus is een van de meest populaire Zweedse tabaksproducten die verkrijgbaar zijn. Als u op zoek bent naar een alternatief voor roken, kunt u dit als een goede optie beschouwen. Het kan u dezelfde ervaring bezorgen zonder dat u hoeft te roken.

Snus is voornamelijk gemaakt van geaarde tabak. Het wordt gemengd met water en zout. Verschillende leveranciers en merken hebben de neiging om verschillende aroma’s in snus op te nemen om de smaak en de ervaring die eruit voortkomt te verbeteren. U zult in staat zijn om ofwel losse snus of voorverpakte snus te kopen. Van deze twee opties is voorverpakte snus het handigst. Je kunt gewoon een portie nemen en onder je lip houden om de premium ervaring die wordt aangeboden te verzamelen.

Geschiedenis van snus

Snus die je vanaf nu in de wereld kunt vinden is al in de 19e eeuw ontdekt. De wortels van Snus gaan echter helemaal terug tot het jaar 1942, toen Christoffel Columbus over de Atlantische Oceaan voer. Christoffel Columbus wilde de route naar India ontdekken. Hij kon de route naar India niet ontdekken, maar keerde uiteindelijk samen met de tabak terug naar Europa.

Vroeger rookte men geen tabak. In plaats daarvan vermalen ze de tabak tot een droog poeder. Daarna snuffelden ze de tabak op met een tierneus. Het werd destijds beschouwd als een uitstekend medicijn. Dat komt omdat dit medicijn de mogelijkheid had om verlichting te brengen bij verschillende gezondheidsproblemen, die varieerden van syfilis tot migraine. Vroeger noemde men het Snuiftabak.

Hoe transformeerde Snuff in snus?

De populariteit van snus nam af met de Franse revolutie. In feite werd het alleen beschikbaar gesteld voor de adel en de aristocratie. Maar in Zweden was het heel anders. Mensen in Zweden waren in staat om gemakkelijk snuiftabak te krijgen. Ze hoefden niet veel geld uit te geven om tabak te kopen en te roken. Ondertussen begonnen de Zweedse boeren hun eigen tabak te verbouwen. Daarnaast konden ze een nieuwe methode bedenken om ook met de consumptie van tabak door te gaan.

In plaats van tabak te roken, plaatsten ze vroeger snuiftabak onder de bovenlip. Hier werd snuiftabak omgezet in snus. Men komt erachter dat dit een effectieve methode is om van tabak te genieten. Dat komt omdat het voor mensen mogelijk was om hun handen vrij te houden terwijl ze van tabak genoten. Daarnaast zagen we ook een industriële revolutie. Daar begonnen de in Zweden gevestigde tabaksondernemers met de massaproductie van snus.  Hier kwam het product dat we nu snus noemen in het spel.

Zelfs vanaf nu zijn de beste snusfabrikanten in Zweden gevestigd. Als je probeert om premium ervaringen uit snus te halen, moet je eens kijken naar de producten die afkomstig zijn van de fabrikanten die in Zweden gevestigd zijn.

 

Elizabeth Martin